Til fire personer trenger du:
- 4-6 laksefileter uten skinn
- 2 ss soyasaus
- 6 ss sukker
- 6 ss balsamicoeddik
- 2 ts korianderfrø
- 2 lime (både skallet og saften)
- 4 sjalottløk
Slik gjør du:
Bland sammen soyasaus, sukker, balsamicoeddik, korianderfrø og revet limeskall, og rør til sukkeret er oppløst. Mariner fisken i minst 30 minutter.
Skjær sjalottløken i tynne ringer og la dem trekke i limejuice en halvtimes tid.
Stek eller grill laksen i 8-10 minutter. Server med potetstappe, løkringer og resten av marinaden. Jeg pleier å ha all marinaden i ovnen sammen med fisken slik at den blir som en varm saus.
Drikkeforslag:
En hvitvin som tåler litt motstand fra maten, for eksempel Monacesca Verdicchio di Matelico
Musikkforslag:
Kate Bush - Deeper Understanding
Oppskriften kommer opprinnelig fra dinmat.no