mandag 6. juni 2011

Libanesisk linsesuppe

Linsesuppe er sunt, godt og metter lenge..



Oppskriften til denne suppa fant jeg i ei spennende kokebok, "Aroma" av Paul Gayler. Bokas kapitler er inndelt i ulike krydder, urter og andre smakstilsetninger og gir meg god inspirasjon til å prøve nye smakskombinasjoner.

Til 2-3 personer trenger du:

  • 4 ss olivenolje
  • 1 løk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, presset
  • 200 g røde linser
  • 1 ss (nymalt) kardemomme
  • 1/4 ts malt allehånde
  • 1/2 ts revet sitronskall
  • 1 liter oksekraft/buljong
  • 2 ss sitronsaft
  • salt og nykvernet svart pepper
Og dette må du gjøre:

Varm opp halvparten av oljen i en stor kjele og surr løk og hvitløk mørt, ca 2-3 minutter. Ha i linsene og vend dem i oljen til de er godt dekket.

Tilsett kardemomme, allehånde og sitronskall, hell på kraft og kok opp. Skru ned varmen og la suppa småkoke i ca 30 minutter til linsene er helt møre. Avkjøl den litt og kjør det til en grov pure i en blender. Ha pureen tilbake i kjelen, varm forsiktig opp og smak til med salt og pepper. Rør inn sitronsaft og resten av oljen til slutt. Server gjerne med hjemmelaget brød, og alfalfaspirer.

Musikkforslag: Ratatat - Montanita


4 kommentarer:

  1. Denne hørtes spennende ut. :-)

    SvarSlett
  2. Ja, den er spennende :) Litt uvant med kardemommesmak i linsesuppe, men godt og "lunt" :)

    SvarSlett
  3. Nice post, Critical things are explained in details. I appreciate it. Thanks

    SvarSlett
  4. What an Awesome post. Just wanted to drop a comment and say, I am new to your blog and really like what I am reading. Thanks for sharing it.

    SvarSlett

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin