tirsdag 29. mars 2011

Blomkålsuppe

Nå er bloggingen igang igjen! I mitt tilfelle har det vært leilighetsjakt på plakaten, så det har blitt lite tid til mat og blogging. Heldigvis ble utfallet en herlig leilighet med et deilig kjøkken der det forhåpentligvis blir tid og plass til masse matlaging etter sommeren.

Over til mat: i går lagde jeg blomkålsuppe! Oppskriften er hentet fra VG sine matsider, med noen små modifikasjoner. Til to personer trenger man:
  • 1 blomkålshode
  • 1/2 purre
  • 1 liter grønnsaksbuljong (1 terning per 1/2 vann)
  • 1 1/2 dl fløte
  • 2 ss creme fraiche
  • 2 ss hvetemel
  • 2 eggeplommer
  • salt og pepper
Og dette må du gjøre:
  1. Bland sammen 2 ss hvetemel med 1/2 vann til en jevn "røre".
  2. Visp sammen fløte, eggeplommer og creme fraiche i en separat bolle.
  3. Skjær stilkene av blomkålen og del det resterende opp i små buketter og legg det i en egen bolle. Skjær stilkene og purren i store biter.
  4. Kok opp 1 liter grønnsaksbuljong og tilsett blomkålstilkene og purren når vannet koker. La dette koke i 15 min. Deretter siler du av stilkene og purren, og setter suppen tilbake på stekeplaten. Stilkene og purren skal du ikke bruke til noe mer.
  5. Kok deretter blomkålbukettene i dette vannet i 5 min eller til de er møre. Sil deretter suppen igjen og legg blomkålbukettene i en separat skål.
  6. Tilsett så meljevningen i suppen og la det koke i ytterligere 4-5 minutter og smak til med salt og pepper. Ikke vær redd for at suppen blir for salt da du enda ikke har tilsatt fløteblandingen.
  7. Fjern deretter gryten fra platen og vent 30-60 sekunder før du forsiktig rører inn fløteblandingen. Tilsett deretter blomkålsbukettene.
  8. Servér med fersk pepper og nybakte spinat- og chilimuffins. Oppskrift på disse finner du her.
Vinforslag: I følge vinkjennere krever en kremet suppe en syrlig hvitvin. Derfor anbefales Dr. Loosen Riesling Trocken 2009 som koster 99.90kr på Vinmonopolet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin