Jeg klarer faktisk ikke å bestemme meg for hvilke superlativer jeg skal bruke for å beskrive dette vidunderet av en kake (som min kjære mann har bakt!) Men jeg tror det er den beste sjokoladekaken jeg har smakt noensinne.
Til en kakeform på ca 24 cm trenger du:
- 500 g ricotta
- 4 egg, skilt
- revet skall av to sitroner
- 250 g mørk kokesjokolade
- 300 g sukker
- 250 g mandler, malt
- frø av en vaniljestang
- 1/2 ts kanel
- litt smør og litt mel til å strø formen med
- melisdryss og hakkede pistasjenøtter til pynt
Og slik gjør du det:
- Sett stekeovnen på 180 grader.
- Smelt sjokoladen forsiktig over vannbad.
- Passér ricottaen gjennom en sikt. Ha i malte mandler, revet sitronskall, vaniljefrø, kanel, sukker, eggeplommer og smeltet sjokolade og bland godt.
- Pisk eggehvitene så stive at det danner seg hvite topper. Bland så eggehvitene forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Prøv å ikke "miste luften".
- Smør formen lett med litt smør/margarin, og strø med litt hvetemel. Ha i røren og stek kaken i ca 40-50 minutter på 180 grader. Steketiden vil kunne variere fra ovn til ovn.
- La kaken avkjøles i formen og ta den forsiktig ut. La den stå et par timer før servering. Vær forberedt på at kaken har litt "fuktig" konsistens.
- Dryss melis over til pynt, og topp med hakkede pistasjenøtter.
Tips: Du velger selv hvordan du vil oppbevare kaken. I romtemperatur beholder kaken den myke konsistensen, i kjøleskap blir den stivere og mer "konfekt-aktig". Personlig liker jeg best å oppbevare den i romtemperatur.
Musikkforslag: Air - You make it easy